Boekenbingo 2024

Vanaf januari tot en met juni 2024 kun je meedoen aan de Boekenbingo. De Boekenbingo bevat drie bingokaarten voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Elke bingokaart heeft 20 boeken die je kunt gaan lezen. Op deze pagina vind je de recensies van mijn gelezen boeken uit de Boekenbingo!

Onderbouw

Recensie: Het kabouterboek

Het kabouterboek is een fantastisch prentenboek over het leven van kabouters. En niet zomaar kabouters, nee kabouters die in en onder onze huizen wonen. Gewoon in de stad. Je maakt kennis met hun leven via Kik, een jonge kabouter. Echt zo leuk gedaan!

Lees verder

Recensie: Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Dit is een onwijs grappig prentenboek over Bob Popcorn. Het maïsmannetje gaat uitzoeken hoe hij minder boos wordt, wat helpt hem om rustig te worden? Naast veel humor bevat dit prentenboek een duidelijke boodschap: Soms is ontploffen helemaal niet zo heel erg en kan het alleen maar opluchten. Zeker een prentenboek dat vele kleuters geweldig…

Lees verder

Recensie: Ik heb wél een mammoet gezien!

Ik heb wel een mammoet gezien is een prentenboek over een stel onderzoekers dat naar Antarctica gaat om pinguïns te onderzoeken. Maar de kleine onderzoeker wil een mammoet zien. Een leuk prentenboek met uiteindelijk een grappige wending aan het eind. Leuk prentenboek om voor te lezen!

Lees verder

Middenbouw

Recensie: Val niet in de vulkaan!

Val niet in de vulkaan! is een nieuw Bam! ik lees boek. Ditmaal dus over vulkanen. Het is een leuk en interessant boek dat in korte zinnen en eenvoudige bewoording informatie geeft over vulkanen. Zeker een aanrader voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in vulkanen.

Lees verder

Bovenbouw

Recensie: Gevaarlijk water

Gevaarlijk water vertelt het verhaal van de Watersnoodramp in 1953. Maarten en zijn familie schuilt voor het hoge water op zolder en vanuit zijn perspectief beleef je de angstige dagen en nachten. Een boek dat elke schoolbibliotheek zou moeten hebben staan. Zeker een aanrader om te lezen!

Lees verder

Recensie: De zeven sleutels – Het pad van de roverkoning

Het pad van de Roverkoning is het eerste deel van de duologie over De zeven sleutels. Zeven personages gaan gezamenlijk op reis om door de zeven poorten naar de schat te komen. Dit boek is een steengoed debuut van Tom Rijpert, een uniek jeugdboek dat veel kinderen zal aanspreken om te lezen!

Lees verder

Recensie: Rugzwemmen

Het zijn de laatste weken voor de zomervakantie. Noors vriendinnen vliegen bijna naar de zon. Noor niet. Haar ouders hebben een of ander zomerkamp voor haar geregeld, om haar ‘op te vrolijken’. Want Noor maakt een beetje een trieste indruk de laatste tijd – vinden ze. Vind je het gek als je opgroeit met havermelk…

Lees verder

Recensie: De jongen die van de wereld hield

De jongen die van de wereld hield is een jeugdboek van Tjibbe Veldkamp. Een boek over het zijn van een potentieel kind en een voorschot op het leven krijgen. Adem probeert zijn ouders bij elkaar te brengen om ervoor te zorgen dat hij geboren gaat worden. Een uniek verhaal, met mooie illustraties. Het boek en…

Lees verder

Recensie: Umbrador

Umbrador is een spannend en mooi fantasieverhaal over Jinna. Zij ontdekt dat ze thuishoort in het land Umbrador, een land vol met Schaduwwezens. Een land dat wordt geregeerd door Schaduwvorst Fulgis en zijn draak. Umbrador is een magisch verhaal en door de korte hoofdstukken en de opbouwde spanning leest het boek onwijs vlot. Je moet…

Lees verder
Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag