Recensie: De Boebalas

Neah, Ayah en Avah gaan op bezoek bij hun Ghanese oma. Maar wat ze tijdens het avondeten op hun bord krijgen, lusten ze écht niet…

Gelukkig heeft oma een oplossing. Zij kent namelijk een heel bijzonder en lief monster: de Boebalas. Hij neemt de kinderen mee op een proefavontuur. Wat is het leuk om nieuwe smaken te ontdekken!

Flaptekst – De Boebalas
  • Auteur: Nancy Bosmans
  • Illustrator: Lisa van Winsen
  • Uitgeverij: Condor
  • Publicatiedatum: Juli 20
  • Pagina’s: 40
  • Gelezen in: November 2023
  • Mijn beoordeling: 4 sterren

De Boebalas is een kleurrijk prentenboek over een lief monster dat kinderen meeneemt op smaakavontuur. Neah, Ayah en Avah gaan op bezoek bij hun oma. Tijdens het avondeten schept oma iets op wat de meisjes echt niet lusten, namelijk fufu met okrasoep. Ze kennen het gerecht niet en ze willen het echt niet op eten. Oma heeft hier een oplossing voor, namelijk het lieve monster Boebalas! Boebalas neemt de drie meisjes mee op smaakavontuur en laat ze verschillende soorten ingrediënten van oma’s fufu proeven. Zo ontdekken de meisjes erachter dat je nieuw, onbekend eten gewoon moet uitproberen om erachter te komen of het lekker is of niet.

Het is echt een onwijs kleurrijk boek met prachtige illustraties van Lisa van Winsen. Op elke bladzijde zijn grote illustraties te zien, illustraties waar je echt even naar blijft kijken. Elke bladzijde bevat daarnaast weinig tekst en ook in de tekst is gebruik gemaakt van dik gedrukte en gekleurde woorden. Door middel van deze prachtige vormgeving worden je ogen automatisch naar het prentenboek getrokken.

De tekst is makkelijk te begrijpen, niet al te lange zinnen en weinig tekst per pagina. Door het boek heen wordt kennisgemaakt met de Boebalas, maar daarnaast ook met verschillende ingrediënten en andere culturen. Het is een boek dat goed ingezet kan worden om met kinderen op smaakavontuur te gaan. Want wie kent nou niet een kind dat nieuwe, onbekende dingen weigert te eten? Daar weet de Boebalas wel raad mee hoor! Achterin het prentenboek staat oma’s recept voor fufu met okrasoep, dat is ook nog weer een leuke toevoeging!

De Boebalas is erg leuk prentenboek om voor te lezen en kan op veel verschillende manieren ingezet worden. Zeker een aanrader om te lezen!

Gepubliceerd door mybigloveforbooks

Hallo! Mijn naam is Tessa en ik heb een grote liefde voor boeken. Op deze blog zal ik boeken plaatsen die ik heb gelezen. Veel leesplezier !

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag